Sätt ugnen på 200 grader. Gratinera spättafileerna i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg och är genomstekta. 250 gram fryst eller färsk spenat
Stek vanliga frysta ärtor al dente i en stekpanna eller gryta. Sätt ugnen på 175 grader, skala räkorna och hacka dillen. Häll över gratängsåsen och kör i ugnen (10 minuter för två lager spättafilé, lite längre tid och det är tjockare fiskfiléer)
Kavla de frysta, halvtinade smördegsplattorna nästan dubbelt så breda. Sjud dubbelvikta filéer knappt färdiga, antingen täckta, i eget spad i mikron, eller i fiskbuljong i kastrull
Torka av filéerna om dom varit frysta. Sätt ugnen på 175°C. Salta dem lätt. Rulla ihop dem med den saltade sidan inåt och lägg dem i en liten smord ugnspanna, ca 25x35 cm
Tina fileérna om de är frysta och lägg ut dem på en skärbräda. Sätt ugnen på 200 gr. Strö sist lite ost över såsen och sätt in fatet i ugnen på 275 gr övervärme tills ytan har fått en fin gyllengul färg och potatismoset ljusbruna toppa. 1 paket fryst hollandaisesås
75 - 100 g fryst, tinad bladspenat. Sätt ugnen på 225°. 75 - 100 g fryst. SPÄTTA PÅ SPENATBÄDD. Spenat, purjolök och spätta - så gott att gratinera med en härlig senapssås och ost
Fiskfiléer som får koka i ugnen i en härlig senapssås - en både lättlagad och god fiskrätt. 400 g spättafilé, färsk eller fryst och tinad. Sätt ugnen på 225°. Häll såsen över fisken, täck med folie och koka i ugnen ca 25 minuter. 400 g spättafilé, färsk eller fryst och tinad