Igår blev det lax till middag, med ett härligt täcke av fetaost, spenat, pesto och creme frachie. Serverades med nypotatis, sallad och hemmagjord pesto
Om du väljer att använda fryst spenat får du börja med att pressa ur all vatten. Kvällens måltid blev lax och spenat piroger tillsammans pesto pizzor och tzatziki
Man kan försöka intala sig att frystlax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit. Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare
(Jag bjöd även på varmrökt lax till, är det födelsedag så är det. Det var en vegetarisk variant fylld med grönsaker, svamp, pesto, fetaost och soltorkade tomater vilket är en underbar kombination
Har hållt mig till fryst. Rör sen ihop creme fraiche och pesto och bred på hela laxen. Jag köpte en bit färsk lax häromdagen och hade lite svårt att komma på vad jag skulle göra med den
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Detta recept blev riktigt bra, men nästa gång kommer jag definitvt slänga i pesto i mjölkblandningen och tärna upp fetaost som jag har över laxen och spenaten
Just nu är jag helt såld på kombinationen färskost, rödlök, avokado, ruccola och rökt lax. Även kombon lufttorkad skinka, ruccola, fetaost, rödlök och pesto går varm för tillfället
ett par skedar grön pesto. Skär laxen i mindre bitar under tiden. Ta röd pesto istället för grön eller mosa ihop en bit avokado med örtsalt+citron som "sås"
Lax. Avokadopesto. Skär lax. Mixa samman sojabönor/edamamebönor, avokadokött, mynta, vitlök, limeskal och saft samt olja till en pesto med hjälp av en stavmixer