Färsk fisk är helt klart godast och i bland tar jag mig tiden att välja det framför fryst. Med inspiration från en middagsrätt som vi bjöds på hos vänner för en tid sedan, och som dessutom barnen älskade (vi är ingen fisk-ätar-familj) gjorde jag en variant deras galet goda laxrätt, så här
Dela laxen i portionsbitar och lägg den skinnfrialaxen i en gratängform. Den här laxen är både enkel och väldigt god, den sköter sig dessutom bra själv i ugnen
Hackad färsk, fryst eller torkad dill (jag tog torkad). Lägg laxenmedskinnsidan ner ovanpå saltet. Numera har jag lugnat ner mig lite och klarar faktiskt av att hitta ett ben eller två utan att för den sakens skull plocka isär fisken i molekylbitar
Lägg laxsidanmedskinnet nedåt på en ugnsplåt eller ugnsfast form. Man känner igen havslax på färgen, endast svagt blekt rosa färgad i köttet jämför det med den odlade kraftigt orange färg
Det kan sedan lyftas av för att bekvämt kunna dra av skinnet och lägga upp filéerna på ev. Sedan in i förvärmd ugn, 230 °(varmluft) 40 min. 1 Hel lax urtagen , Här till bra pris fryst