Om du använder frysta champinjoner till fyllningen blir det bäst om du gör så här. Jag snodde därför ihop den här suveränt goda vegetariska varianten med kebabkryddade champinjoner istället för kebabkött
Själv körde jag på en pizza med kebabkött. Detta vart ungefär 1 1/2 glas och då använde jag cirka 1 1/2 – 2 dl mjölk, 2-3 matskedar turkisk yoghurt, 1 matsked slät jordnötssmör (eko), 1 1/2 – 2 msk proteinpulver med banansmak, malen kanel, en näve valnötter, ett gäng med frysta hallon & blåbär efter smak
Köttfärsen kan bytas ut till kebabkött om man vill. 200 g strimlade paprikor olika färger (jag brukar köpa färdig strimlad fryst paprika på Willys stor påse)
För att få till kebabkött använder jag oftast lövbiff som jag skär i mindre bitar eller så tar jag en hel köttbit som jag skär skav av medan den fortfarande är lite fryst
Platta ut degen o ha på tomatsås (½ dl tomatpuré, ½ dl chilisås, 1-2 dl vatten, salt, oregano o italiensk salladskrydda) riven ost och stekt kebabkött (jag köpte frystkebabkött av nötkött) Grädda i 250°C ca 15 minuter eller tills osten smält o degen fått fin färg