Den här potatisen går ganska snabbt iugnen, tiden går åt till att skala och skära den. Fläskkotletter är relativt snabbstekta, ett smör rör man ihop under tiden
Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Tillagaiugnen. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra
Efter mittslit med nedanstående blogginlägg om Gelatin och Glycin blev jag sugen på att testa något med Gelatin så innan jag lade mig så hällde jag ner en burk kokosmjölk och en näve frysta hallon i en liten kastrull
Så länge det finnsfrysta svålkotletter hemma i frysen så äter vi det nästan en gång i veckan, oftast på helgen när vivill äta något gott som går fort att fixatill
Jag har alltid använt torkade eller frysta kryddor, men det blir nog bara godare med färska. Ställ dem i rader på högkant i en ugnsfast form eller på en plåt, detta för att alla klyftor skall få fin yta
Och inte blev det fläskkotletter utan ört(pasta)kryddad kyckling med bb-mos och solvikssås. Jag serverade sås och mos med kyckling som jag stekt iugnen, kryddad med Krusmyntagårdens örtpastakrydda
Lägg den frysta laxen i en ugnsfast form. färsk persilja (jag använde fryst). Utbankad benfrifläskkotlett med potatispuré och rödvinssky Fetaostbakad lax med persiljesås och ris
Lägg upp kotletterna i en ugnsform och strö sedan över lök och paprika. Krydda kotletterna med flingsalt och peppar på bägge sidor och stek i smör tills de fått lite färg