Dessertutbudet är dock, som på många andra restauranger, lite tråkigt. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad
Lägg en pkt frysta hallon i lite pressad citronsaft och socker på tining. 1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Detta är en god och mäktig dessert som räcker till många och kan göras dagar i förväg. Botten 2 dl jordnötssmör 1,5 dl jordnötter 1 ägg 2 msk valfri sötning
frysta hallon. Crème anglais. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde
Värm försiktigt hallonen i en kastrull om de är frysta. En dessert ti die for. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Diska ur matberedarens skål och kör sedan de frysta hallonen till smulor. Lena blev av med sin fasa för gelatinblad när hon gjorde denna dessert, men jag har förenklat receptet ytterligare
Som tårta gjorde vi en Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten. I dag fyller min stora älskling år. Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag
Tillsätt kokosmjölken, de frysta hallonen, rosenvattnet och vaniljpulver i en mixerskål. Du bestämmer själv hur tjock du föredrar din dessert, som en smoothie eller mer som en gräddig efterrätt att äta med sked
Jag har fryst in resterna efter att Mattias och Tiril fått ett par bitar med, tror det ska gå bra. ) Denna dessert passar perfekt att göra dagen före eftersom den tar tid på sig att stelna