Hemma fanns det ryggfilébitar av Alaskapollock, som behöver varieras, 1 gul paprika, en bit grön paprika, några frysta bönor för färgens skull och lite röd chili för smakens skull. ALASKAPOLLOCK I KRYDDSTARK SÅS 4 bitar ryggfilé av Alaskapollock eller annan vit fisk1 msk smör, 1 msk olja 2 dl vatten 1 paprika, gul, röd, grön efter tillgång10-20 brytbönor eller andra bönor1-2 cm röd chili eller lite chilipepparsalt, svartpeppar1-2 tsk maizena potatis efter matlustenblomkål, lika mycket som potatis räknat i volym eller mindre
Billig dessutom om du köper AlaskaPollock. 321 kcal24,1 g protein23,5 g fett3,7 g kolhydraterFisk- och bacongratäng, 4 portEtt fiskblock (400 g)1 paket bacon (140 g)15 cm purjolöksalt1 tsk citronpeppar1 msk dill (fryst går bra)3 dl matlagningsgrädde1
Tina fisken om fryst används. 800 g Alaskapollock. Hej. Tänkte jag kör igång lite smått med veckans matsedel igen, snart är ju alla i familjen tillbaka till vardagens rutiner igen och det är ju i huvudsak när Mattias jobbar som vi behöver handla i förväg ändå
382 kcal54,8 g protein12,7 g fett11,8 g kolhydraterFiskgratäng med räkor och dill, 4 port400 g fryst fiskblock (jag hade AlaskaPollock)salt, vitpeppar500 g räkor med skal (köpte frysta som jag tinade på hushållspapper på fat i 2 timmar)2 msk smör3 msk vetemjöl5 dl mjölk½ dl fryst dillsalt, vitpeppar1 dl riven ost1. 400 g fryst fiskblock (jag hade AlaskaPollock)salt, vitpeppar
Minns att jag tyckte riktigt illa om det som liten, men då köpte vi och för sig färdiglagad, fryst. 344, 9 g kcal28,2 g protein20,2 g fett13,3 g kolhydraterMandelfisk, 3 port400 g AlaskaPollock (fryst block)40 g smör0,75 dl ströbröd0,75 dl sötmandelknappt 0,5 dl persilja, hackadsalt, svartpeppar1. 400 g AlaskaPollock (fryst block)
Det går bra både med tinad och fryst fisk, men är den fryst behöver den vara inne i ugnen längre. 1 block av valfri vit fisk, te x sej, Alaskapollock eller torsk
341 kcal27,9 g protein11 g fett29,4 g kolhydraterPaprikafisk, 3 port400 g AlaskaPollock eller annan vit fisksalt, peppar85 g ajvar relish stark (ca 1/4 dl)167 g matlagningsgrädde (knappt 2 dl)5 g hackad, fryst persilja (ca 1 ½ msk)26 g riven ost (3/4 dl)1. 400 g AlaskaPollock eller annan vit fisksalt, peppar
Men tillagningssättet i mitt recept är användbart även på hyfsat stora, frysta filéer. Sådana finns redan av Alaskapollock i portionsbitar i 1-kilos förpackning av ett känt märke men inte i alla affärer
Fiskbiffarna görs på vitfisk (torsk, sej, alaskapollock) och krabbkött (eller crab sticks). Asiatiska fiskbiffar  Ingefära, chili, lime, vitlök och koriander är nog en av mina favoritkryddblandningar
Jag har använt mig av fryst. alaska pollok just den här gången till gratängen men vilken vit fisk som. 500 gram alaskapollock ryggfile (eller annan vit fisk). 1 krm fryst basilika. 500 gram alaskapollock ryggfile (eller annan vit fisk). 1 krm fryst basilika
Om man vill kan man smaksätta med färska eller frysta örter. alaskapollock. Tina 600 g fryst fisk (t ex sej, alaskapollock eller vilken blandning av fisk som helst, idag hade vi 400 g alaskapollock och 200 g lax). 600 g fryst fisk. 400 g alaskapollock