Måndag idag och ledig dag eftersom jag jobbat i helgen. Idag visar termometern endast -15 grader, men det blir en innedag ändå tror jag, har nämligen planerat att städa huset
Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
½ burk vattenkastanjer, finhackade. ½ burk vattenkastanjer, finhackade. . Första gången jag åt detta var från ett litet stånd inne på ett shoppingcenter i Manila
W fick bestämma mat i helgen och hon ville ha kyckling och wok, eller Kinamat som hon kallar det fast att hon tänker sig thaiwok liknande det som man kan äta på en av Mitt i Citys foodcoartsrestauranger här i stan
Tillsätt vattenkastanjer, bambuskott och wokgrönsaker, både i burk och frysta. 1 burk vattenkastanjer. Tärna kycklingfileérna, bryn dem i lite olja krydda med curry
Blanda kycklingstrimlorna första med lättvispad äggvita och sedan med potatismjölet. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en wok eller stekpanna tills smöret har slutat fräsa och blivit brunt
Blir det några över går de att frysa in. Halvera vattenkastanjerna. 1 burk vattenkastanjer ( brukar innehålla 12 kastanjer). 1 burk vattenkastanjer ( brukar innehålla 12 kastanjer)
Wontonknyten 300 g fläskkött (det blev karré för det var det ekologiska fläskkött som fanns) 300 g skalade räkor (borde vara rå scampi men nu ser ju den situationen ut som den gör och scampin kommer tyvärr inte in här längre) 4 vattenkastanjer 4 vårlökar av den långa och ytterst spinkiga sorten 2 rejäla vitlöksklyftor 1 bit ingefära 2 msk kinesisk ljus soja 1 msk sherryvinäger en skvätt sesamolja en aning salt 1 förpackning wonton-deg. Finhacka vattenkastanjerna och lökarna, riv ingefära och vitlök 3. 4 vattenkastanjer
Scampiwok4 port500 g scampiräkor, råa med skal4 msk neutral olja3 skivor färsk ingefära eller 1 msk krossad ingefära på burk3 tsk majsmjöl1 msk torr sherry1 äggvita2 vitlöksklyftor250 g sockerärtor1 burk vattenkastanjer0,5 msk soja2 msk kycklingfond eller buljong1 mks sesamolja2 vårlökar1 knippe färsk korianderTina räkorna om de varit frysta. Tillsätt sockerärtor och vattenkastanjer, pressa i vitlöken och låt steka 1-2 minuter, lägg tillbaka räkorna