Där kan man sätta sig ned och plocka svarttrumpetsvamp, för att sedan, tio minuter senare resa sig upp och konstatera att svampkorgen är fylld till bredden
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svarttrumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Vi har använt svarttrumpetsvamp denna gång. Smaka till sist av med vin, salt och nymalen svartpeppar. Ingredienser 1 paket färsk lasagnepasta à 200 g Fyllning 500 g fryst bladspenat 500 g riccotaost (2 askar)1/2 dl riven parmesan 1 msk olivolja salt och pepparev en pressad vitlök Såsca 50 g torkad svamp, trattkantrell eller svarttrumpetsvamp 1 stor klick smör 3 dl grädde 1 msk soja 1 msk dijonsenap 1 tsk socker 3 msk torrt vitt vin 1 1/2 d l riven parmesan Gör så här 1
Svartpeppar. Svartpeppar. 20 gram (en näve) torkad svamp, t ex trattkantareller eller svarttrumpetsvamp. Börja med att halvera och sen rosta körsbärstomaterna i rapsolja, kryddade med lite torkad basilika, timjan, oregano, salt och svartpeppar i en form i ugnen i ca 30 min på 225 grader. 20 gram (en näve) torkad svamp, t ex trattkantareller eller svarttrumpetsvamp
Jag fick tag på en liten skörd av finfina rödgula trumpetsvampar, mycket lika trattkantatrellerna, och den delikata svartatrumpetsvampens kusin från landet, och fick ihop för en liten soppa
Svarttrumpetsvamp. Paj till middag är så gott. Vi gör ofta lite extra deg som vi fryser in, när man sedan inte hittat något att äta till middag så kan man alltid göra en paj
torkad svarttrumpetsvamp, enbär och rosmarin Smörsteka kantareller på mormors vis Taggsvamp- smörstekt med lök Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök Pasta med krämig svamp och lövbiffsås Köttfärslimpa med trattkantareller Pizza med smörstekta kantareller, chevre och rödlök Kantarellfylld aubergin