ca 1 dl jordgubbssylt. Förra torsdagen firade vi min bror som fyllde år. Vi åt surströmming och till efterrätt hade jag gjort denna supergoda cheesecake som är mer som en glasstårta
Tillsätt bensoat (om de inte ska frysas). Snoppa jordgubbarna och lägg dem i en passlig kastrull. Mosa jordgubbarna med en potatisstöt tills alla jordgubbar är krossade
Jordgubbssylt med lime och vanilj, ca 8 dl sylt. Det kanske inte är klassiska syltartider just nu, speciellt inte om man tittar ut genom fönstret på snålblåsten och snön
Hallonsylten som jag kokade för några veckor tog slut snabbare än jag hann blinka, så jag styrde stegen mot frysdisken för att köpa mer hallon och koka en ny sats
Ingredienser. 300 g frysta Jordgubbar. 0,5 dl Vatten. 0,5 dl Honung. 0,5 tsk VaniljpulverGör så här. 1. Blanda alla ingredienser utom vaniljpulver i en kastrull och koka upp
Om jordgubbarna är frysta, lägg dem i en kastrull på låg värme och låt dem mjukna upp. Det blir oftast mycket vätska ifrån frysta jordgubbar så tillsätt vatten efter behag
Tidigare har jag kokat jordgubbssylt med enbart bär och syltsocker, men numera har jag börjat använda en blandning av vanligt strösocker och syltsocker
Milo och jag gillar inte jorgubbsbitar i jordgubbssylt. Mariekex, smör, ost och min jordgubbssylt. RECEPT 1 burk jordgubbssylt. Saffrans-scones 1 burk jordgubbssylt
Ingredienser. 300 g frysta Jordgubbar. 0,5 dl Vatten. 0,5 dl Honung. 0,5 tsk Vaniljpulver. Gör så här. 1. Blanda alla ingredienser utom vaniljpulver i en kastrull och koka upp