När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Dela hummern - jag gör det med en spetsig vass kniv från huvudet och bakåt med hummerstjärten utsträckt
Färskhummer är säkerligen godast men jag hade inte tillgång till det så jag köpte förkokta frysta små rackare som fick tina i kylskåpet nästan ett dygn innan
Lite billigare än Hummer. Strö över räkorna och servera med färsk pasta. Föredrar färska. 1 gul lök2 dl mellangrädde0,5 dl vatten0,5 dl citronsaft2 msk dijonsenap400 g sejfilé200 g skalade räkor (tex lyxräkor i lag)500 g färsk pasta, tex tagliatellesalt och pepparSkala och finhacka löken. 500 g färsk pasta
Har du en färsk dragonkvist till hands så dekorera med den. Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Tina hummern i sin egen lag i kylskåpet. Plocka ut hummerstjärten och klorna och grovhacka köttet. Toppa smördegsrutorna med creme fraiche, hummer, silverlök, stenbitsrom, dill och lite rivet citronskal
Skaldjursfond går jättebra att frysa in. Jag använder hummer- och skaldjursfonder till jättemycket. Jag brukar ibland frysa in i istärningspåsar, så tar jag så många tärningar som behövs nästa gång jag lagar sås, soppa eller gryta
färsk dill. Risotto med sparris, räkor och hummer. färsk timjan. Skala räkorna och hummern. färsk timjan. Hacka hummerköttet med spara innehållet i klorna till servering
Den här soppan är efter ett recept av Leif Mannerström och är väldigt god, vi använde oss av frysta hela räkor som vi tinade men om man vill kan man använda färska (bara inte saltlakeräkor)