300 g frusen mango. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter så att de mjuknar. Ta upp dem och blanda ut dem i en liten mängd varmt vatten (ca 2-3 msk), så att de löses upp
Gjorde två tårtor av denna som är en frusenmoussetårta med mandelbottenfyllning. De två äldsta flickorna har fyllt år så det blev ett litet kalas för att hylla deras sista gemensamma tonårssiffror
Bloggen fyllde ju fyra år tidigare i veckan och tills det så gjorde jag denna citronmoussetårta. Hej. Tittar på handbolls-vm, Sverige mot Ungern så tittar in här supersnabbt och uppdaterar med nytt recept
Vit chokladmoussetårta på mandelbotten. -) Vit Chokladmoussetårta med jordgubbar 1 st färdigköpt tårtbotten, en skiva Vit chokladmousse150 g vit choklad0,5 smör2,5 dl vispgrädde2 st äggulor Jordgubbsmousse 300 g tinade jordgubbar4 st gelatinblad0,75 dl vatten1 dl strösocker2,5 dl vispgrädde Tag fram form (springform eller tårtring) Skär tårtbotten 0,5 cm mindre än formens storlek
1 paket frusen mango (finns glädjande nog ofta att köpa numera i flera affärer, jag köpte min från Picard och den var verkligen god och fin), mixad tillsammans med någon tsk socker och några droppar färskpressad citronjuice (smaka av)
Montering av moussetårta. Chokladmousstårta med citroninteriörTill tårtan behöver du. 1 anslag (tårtbotten)citroncurdchokladmoussechokladglsyrTårtbotten (anslag) 24 cmTill detta behöver du en 24 cm tårtring eller springform
Botten. 300 g mandelmassa1 ägg1 äggulasmör till formenMousse. 4 gelantinblad4 dl vispgrädde3 msk florsocker300 g frusna blåbär- halvtinadeRiv mandelmassan grovt i en bunke