Se till att alltid ha Torrjäst hemma, då har du. Jättegoda Frukostbullar. Frallor med havregrynsgröt. Det finns torrjäst i butikerna där inte jäsning alls behövs
-) I originalreceptet ska man baka ut dem till fyra stora bullar bara, precis som med scones. Blanda torrjäst och rågsikt i en bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda
Har du torrjäst är det bäst att du blandar det med mjölet i en skål och sedan tillsätter vatten, olja och salt)Arbeta tills degen blir smidig och släpper från kanterna
Täck över bunken med en bakduk. Smörj en långpanna, ca 30 cm lång, med olja. 1½ paket torrjäst. Blanda drygt hälften av mjölet samt socker, jäst och salt i en bunke
Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen 225 grader i cirka 10 min. Vill du baka släta bullar så tillsätt 1 dl socker och pensla med ägg istället