Lägg grahamsmjöl, fullkornsvetemjöl och havregryn i en bakbunke. Slå upp på bakbordet och gör 24 små frukostbröd eller 2 limpor. Sätt undertiden på ugnen på 225 grader för små frukostbröd eller 175 grader för limpor. 2 dl grahamsmjöl
2 dl grahamsmjöl. Sätt på ugnen, 200 C. Blanda mjölsorterna, bakpulver & salt i en bunke. Tillsätt sirap och eventuella smaker (ex-vis 100g torkade aprikoser & valnötter)
Jag gjorde mina frukostbröd såhär. 1 dl grahamsmjöl1 dl fullkornsdinkelmjöl2 tsk bakpulver4 krm ingefära1 tsk kanel4 msk kokos2 krm salt2 ägg2 dl filmjölkBlanda alla torra ingredienser väl och sedan i med resten och gegga ihop tills det är helt finfördelat. 1 dl grahamsmjöl
Gjorde om receptet lite300 g vatten130 g vetesurdeg (jag använde surdegen med vildjäst)100 g rågsurdeg10 g jäst65 g mörkt muscovadosocker15 g honung500 g vetemjöl special70 g grahamsmjöl15 g havssalt Blanda allt förutom salt
När det är helt löst, tillsätt grahamsmjöl, olja, salt och sirap. Ett gott frukostbröd blir en riktigt bra start på dagen, tillsammans med en annan massa gott på frukostbordet förstås