frityrsmet ska blandas, olja ska värmas och en remouladsås ska göras. Vill man äta en riktigt god fishandchips får man allt göra den själv, man blir så besvikennärman beställer in och får någotpanerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
Blandaingredienserna till frityrsmeten, låt stå och dra i någraminuter. Frityrsmet. Jag har ingen fritös så jag friterade i envanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
(Det vill säga, inte riktigt som på bilden, där jag hade råkat köpa färdigtärnad tofu och slet som ett djur för att silkestofun (den stora biten) inte skulle rasa ihop när jag tog upp dem ur frityrsmeten, den på bilden var denenda av fyra bitar som höll ihop)
Den här gången hade vi beslutat oss för en riktigt krispig frityrsmet, och den blev den. Frityrsmet. Fishandchips är verkligenen härlig klassiker tillsammans med hemgjord remouladsås
Vändfisken i frityrsmeten och sedan i ströbröd. Detta är ett säkert kort som inte är alltför nyttigtmen otroligt gott, fishnchips med lime-och chiliaioli