Varva sedan friteradrödspätta, fänkål, örter och mer remoulad. 150 g spättafilé. Friteradspätta 150 g spättafilé 1 dl vetemjöl 0,5 dl kolsyrat vatten 1 tsk bakpulver 1 dl mjöl 1 dl panko olja, till fritering
Låt den färdigfriterade fisken droppa av på hushållspapper. Lägg upp fisken - frasigt nyfriterad - på varmt serveringsfat, med bananerna och tomaterna vid sidan
Jag åt en god friteradspätta och Nicklas en kycklingsallad. Mitt i regn, rusk, blåst och ibland strålande solsken drog Nicklas och jag till Helsingör för att få lite finkultur
Häll matolja i en djup stekpanna och dra på full spätta. Rödbetorna skivade jag först på mandolin i 2mm tjocka bitar och torkade lite med hushållspapper innan jag friterade dom
Hur många med mig har kära barndomsminnen från Danmark av friteradrödspätta med remoulääthe. Liksom jag alltid åt schnitzel i Tyskland blev det oftast spätta i Danmark