Kombinationen krispigt, men ej tungt, friterat rispapper med len, rå lax och lite fräschör från härliga grönsaker och en välsmakande majonnäs är oslagbar
Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Då jag kom att tänka på de i Spanien så små och populära friterade sardellerna – boquerones fritos – blev jag genast intresserad
Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till friterad klyftpotatis eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till)
Servera genast med pressad citronsaft och gärna majonnäs. 1 klick majonnäs, efter tycke och smak. Servering1 citronhalva per person 1 klick majonnäs, efter tycke och smak
Glöm inte att salta fisken när den är färdig friterad. Gjorde först en majonnäs på 2 ägg, 1 msk vitvinsvinäger och ca 1 msk dijonsenap. Till vänster Marcos fiskar och till höger minaTill vänster Marcos och till höger minaFriterade i vetemjölFriterade i kokosmjöl och lite pofiberRemoulade 2 ägg