Genom att baka en lågtempererad lax och samtidigt ha en friterad kronärtskocksrisotto som hemlig gäst var jag aldrig ens orolig att jag inte skulle kunna matcha originalet
Kombinationen krispigt, men ej tungt, friterat rispapper med len, rå lax och lite fräschör från härliga grönsaker och en välsmakande majonnäs är oslagbar
Kesoplättar med gravad lax och friterade vaxbönor. Kesoplättar med romröra, gravad lax och en klick röd rom, till det vaxbönor med salt och vitlök som jag friterade i min Airfryer
Denna gång handlar det om jordärtskockan som jag dels kokade för att göra puré på, men också hyvlade tunt och friterade i rapsolja för att få fram krispiga chips
Först gnider man in en bit lax med salt och kryddor. Efter sådär en knapp halvtimme i ugnen tar man ut belöningen – en saftig laxfilé med djupa smaker och lite rimmade toner
Vi friterade denna gång potatis så vi fick pommes och testade även kålrot som många rekommenderat. Från början hade vi även som tradition att hyra relaxavdelningen i simhallen och äta där, vilket jag tror vi får återuppta det till nästa år
Pensla laxen med olja och salta den. Grilla laxen cirka 3 minuter på skinnsidan och 1 minut på ovansidan så att den fortfarande är lite mörk i mitten. kärntemperaturen på laxen ska vara 38°. bitar laxfilé à 170 g med skinn (MSC- eller KRAV-märkt)
Lökringar och lax, låter det som en konstig kombination tycker du. Lax. Salta och peppra laxen och strö över rivet citronskal och stek den med skinnsidan ner på medelvärme tills den är klar
Försökte mig på sötpotatis-pommes (kan ju inte gå ifrån det helt), dem blev jättegoda men jag friterade alldeles för många på en gång så dem klibbade ihop sig