Nästa gång jag gör den falska fisken ska jag prova att skära den i större bitar, panera dem med ströbröd och steka dem istekpannanistället för att fritera dem
Häll upp rikligt med olja i en stekpanna med höga kanter. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Ta stekpannan från värmen och rör ner de kokta nudlarna. Den här kryddiga, knaprigafiskrätten kan omvända även dem som inte är så förtjusta ifisk, barnen älskade den här rätten
Fisk och Skaldjur ⁄ Förrätt ⁄ ReceptKantarellsoppa med pilgrimsmusslor, bacon och friterad purjo. Skär bacon i lagom stora bitar , ganska smala strimlor och stek istekpanna
Detta är helt klart intelika gott som den friterade modellen så det får det bli nästa gång. Ja vad skall man säga när man sitter och titta ut över takåsarna, när luften är krispig och himlen är kristallklarsamtidigt som hela lägen luktar stekt fisk
Namnet biryani kommer från det persiska ordet ”beryan” som betyder friterad/rostad och det är inteovanligt att man faktisktfriterar varje ingrediens förutom riset
Zambianerna kallar den för Ifisashi och äter den ofta med friteradfisk eller kyckling, men jag är säker på att det både skulle funka fint med knaperstekt vegokött eller kikärtor som hälls ner i grytan i slutet
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Fisk. skär kålen i smala strimlor och lägg i en bunke. Dela upp fiskenimindrebitar. Häll över övrigaingredienser och kryddor och massera ini kålen med händerna