Friterad fisk i stekpanna recept

Friterad pankopanerad falsk fisk

Friterad pankopanerad falsk fisk

Nästa gång jag gör den falska fisken ska jag prova att skära den i större bitar, panera dem med ströbröd och steka dem istekpannanistället för att fritera dem
Friterad fisk och calamari

Friterad fisk och calamari

Häll upp rikligt med olja i en stekpanna med höga kanter. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

Vänd fisken först i mjölet, sen i ägget & sisti panko. Ta en vid & djup kastrull eller stekpanna. Friterad rödspätta, potatispuré & en tartarsås
Krispig fisk med varm nudelsallad

Krispig fisk med varm nudelsallad

Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Ta stekpannan från värmen och rör ner de kokta nudlarna. Den här kryddiga, knaprigafiskrätten kan omvända även dem som inte är så förtjusta ifisk, barnen älskade den här rätten
Hemmagjord fish and chips

Hemmagjord fish and chips

) Om du besöker England testa beställa en ”Scallop” i en Fish n’ chip- shop för att få en potatisfriteradtillsammans med fisken
Irakisk biryani med kyckling

Irakisk biryani med kyckling

Namnet biryani kommer från det persiska ordet ”beryan” som betyder friterad/rostad och det är inteovanligt att man faktisktfriterar varje ingrediens förutom riset

Fisktacos

Salta och stek sedan istekpanna. Idag lagar vihärligfisktacos, perfekt sätt att få barnen att äta mer fisk och vi vuxna också för den delen
Pankopanerad sötpotatis

Pankopanerad sötpotatis

Panko är en japansk variant av ströbröd som säker flera av er använt till bl a fisk och annan friterad mat
Langos

Langos

Jag friteradei en vanlig kastrull men eftersom man helst inte ska ha fläkten på pga. Fisk & Skaldjur,
Zambiansk Jordnötsgryta med Grönkål och Sötpotatis

Zambiansk Jordnötsgryta med Grönkål och Sötpotatis

Zambianerna kallar den för Ifisashi och äter den ofta med friteradfisk eller kyckling, men jag är säker på att det både skulle funka fint med knaperstekt vegokött eller kikärtor som hälls ner i grytan i slutet

Kokosfisk med tostones

Hetta upp en stekpanna med olja till medelvärme. Dela fiskenimindrebitar. Hacka en vitlöksklyfta. Gnidinfisken med vitlökspastan och peppra den sedan
Tunisisk brik

Tunisisk brik

Fyllningen kan innehålla allt från kött, kyckling, tonfisk, potatis, kapristillriven ost. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken glansig
Fisktacos med avokadocrème och rödkål

Fisktacos med avokadocrème och rödkål

Fisk. skär kålen i smala strimlor och lägg i en bunke. Dela upp fiskenimindrebitar. Häll över övrigaingredienser och kryddor och massera ini kålen med händerna