Friterad grönkål och kapris. Foto. Magnus Sandberg. Det här är inget för nybörjaren men vill du ha något att bita i någon dag så är detta receptet för dig
Pressa inte ihop bullarna utan bara forma och lägg ner, alla höll ihop när de friterades. Jag vet inte hur mycket av allt jag använde men dessa ingredienser hade jag i
Jag älskar det mjuka och saftiga vetebullen med sitt krispigt friterade yttre. Ta en bulle och stansa ut mitten med en äppelurkärnare eller dylikt, dra lite försiktigt med fingrarna för att göra hålet större
Om såsen är för tjock, tillsätt lite vatten och låt bli varmt Servera genom att lägga upp de friterade potatisbollarna på en talrik och häll på lite sås
Och till Skanörs Gästgifveri ska jag definitiv tåtervända för att begå flera av husets klassisker, som äpplegravad lax med gurka, senapssås och dillstuvad potatis eller friterad kolja
Det är inte en munk eller donut för den är inte friterad… Det är nog mer en ”bulle fylld med nutella” men det är ju inte en klassisk snäcka eller snurra