Friterad bläckfisk recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Friterad bläckfisk.

Friterad bläckfisk.

800 g bläckfiskringar, tinade 1½ dl vetemjöl 1½ dl kall lättöl eller vatten ½ tsk salt 1 tsk. - Läs hela inlägget här 800 g bläckfiskringar
Friterad bläckfisk

Friterad bläckfisk

Vänd bläckfiskringarna först i mjölet, sen i äggblandningen och avsluta med ströbrödet. 400 g bläckfiskringar
Calamares a la Romana – friterad bläckfisk

Calamares a la Romana – friterad bläckfisk

Friterad Snickers med vaniljglass. Bläckfisk är väl efter hummer det som min son äter helst. Det är precis som att han känner smak och börjar njuta av bläckfisken bara han tar orden i sin mun
Marinerad Bläckfisk som Meze

Marinerad Bläckfisk som Meze

Antingen friterade ringar eller de små armarna inlagda i marinad. Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet
Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Calamares a la Romana – friteradbläckfisk. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Då jag kom att tänka på de i Spanien så små och populära friterade sardellerna – boquerones fritos – blev jag genast intresserad
Friterad fisk och calamari

Friterad fisk och calamari

200 g små hela bläckfiskar. 200 g bläckfiskringar. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
Jalapeño fritada – friterad grön chili

Jalapeño fritada – friterad grön chili

Calamares a la Romana – friteradbläckfisk. Jalapeño fritada, jalapeño poppers eller bara friterad grön chili är en enkel snabb och billig tapasrätt
Surdegsfritera en bläckfisk

Surdegsfritera en bläckfisk

Servera de friteradebläckfiskringarna och pilgrimsmusslorna med aioli och persilja. SURDEGSFRITERADBLÄCKFISK PILGRIMSMUSSLA & AIOLI
Gös och bläckfisk med blomkål

Gös och bläckfisk med blomkål

Bläckfisk. Rensa och skölj bläckfisken, spara tentaklerna till annat. Blanda olivolja och salt och vakuumförpacka bläckfisken med oljan
Cataplana

Cataplana

Servera med ris, kokt potatis eller friterad potatis. bläckfisk. Skiva lök och paprika. Pressa vitlök. Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock
Receptregister

Receptregister

Friterade bananer (vegan). Mitt eget blue Hawaii (fyllda grillade bläckfiskar). Friterade ostbollar. Friterade ostbollar (se godis och frukt)
Hemmagjord calamari är den bästa

Hemmagjord calamari är den bästa

Nu är det kanske inte lika lätt att få tag på färsk bläckfisk i Sverige som här, men om ni får tag i det så gör er egen calamari