Friterad bläckfisk med aioli recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Aioli. Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfiskenmed såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Calamares a la Romana – friteradbläckfisk. Jo förresten, jag serverade en vanlig aioli till. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta
Surdegsfritera en bläckfisk

Surdegsfritera en bläckfisk

Servera de friteradebläckfiskringarna och pilgrimsmusslorna medaioli och persilja. SURDEGSFRITERADBLÄCKFISK PILGRIMSMUSSLA & AIOLI
Hemmagjord calamari är den bästa

Hemmagjord calamari är den bästa

Nu är det kanske inte lika lätt att få tag på färsk bläckfisk i Sverige som här, men om ni får tag i det så gör er egen calamari
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
Calamares Fritos

Calamares Fritos

Servera direkt med citronklyftor, lite extra salt och valfri dipp, exempelvis aioli. Ta tag i bläckiskkroppen med ena handen och dess huvud och armar med den andra
Fylld bläckfisk – sällsynt och berusande gott!

Fylld bläckfisk – sällsynt och berusande gott!

Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)