Frikadeller. Jepp, jag erkänner att bara namnet frikadeller gör att jag ryser. Jag har alltid avskytt frikadeller och har vägrat befatta mig med det i mitt kök
Lägg eventuellt ner frikadellerna i såsen och låt allt bli genomvarmt tillsammans. Lägg i frikadellerna och låt dem sjuda ca 5 minuter. 250 g blandfärs
500 blandfärs. 1500 blandfärs 1 burk färdig tomatsås/pastasås 400-500 g 2-3 dl vatten 2 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk pressad citron ½ dl ströbröd ½ dl mjölk 2 ägg 1 medelstor finhackad gul lök 2 tsk salt 2 krm peppar Ca 300 g pastaKoka upp tomatsås, vatten, kycklingfond och citronjuice
Så är det definitivt med de här små frikadellerna med ricotta, salvia och parmesan som vi lagade första gången för två år sedan och nu är en riktig favvisrätt för både Liten och Stor
Tillsätt blandfärs, salt och peppar och rör ihop till en smet. Förbered under tiden frikadellerna. Forma frikadeller likt köttbullar och lägg på en tallrik
Enklaste förklaringen är frikadeller, sjudna köttbullar, i syrlig kaprissås. Frikadeller. 500 gr blandfärs 2 skivor dagsgammalt bröd 1 äggula 2 finhackade små schalottenlökar 1 tsk smör 1 liter god buljong, t ex av kalvfond salt, peppar Till såsen. Buljongen från ovan 5 vitpepparkorn 1 lagerblad 2 tsk mjöl 2 tsk smör 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk citronsaft 1 dl créme fraiche  2 msk kapris, avrunna 1 nypa socker Frikadeller. Läs även andra bloggares åsikter om Preussen , tysk mat , frikadeller , köttbullar , kapris 500 gr blandfärs