Frasvåfflormed hallonsylt och grädde kan jag verkligen få kravings på. När jag kommer tillbaka och startar våffeljärnet går alla proppar i hela lägenheten… Jag har tydligen diskat järnet med för mycket vatten så det kommit in vatten i elen
Rör ihop vetemjöl, salt och vatten till en slät smet. Några dagar senare fick det bli frasvåfflormed löjrom, rödlök, dill och creme fraiche till lunch och det blev väldigt gott
Supergoda frasvåfflor att njuta till en söndagsbrunch Till 8-10 st våfflor. 100 gram smält smör 2 ½ dl iskallt vatten 2 dl mjölk 3½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Gör så här. Blanda ihop mjölk, vatten, mjöl och bakpulver i en bunke Vispa så att det blir en slät smet Rör ner smält smör Slå ca 1 dl per våffla i våffeljärnet och grädda 8-10 st våfflor. 2 ½ dl iskallt vatten
Pensla laggen väl med smält smör till första omgången. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet. Frasvåfflor, ett recept på riktigt frasiga våfflor utan ägg
Jag älskar hemmagjorda våfflor och här hemma brukar vi äta dem med stenbitsrom, rödlök, creme fraiche och dill (ska man lyxa till det ordentligt äts det med löjrom)
Rör ihop vetemjöl, salt och vatten. Och att sen toppa denna fantastiskhet med äkta Kalixlöjrom, lite creme fraiche, finhackad rödlök och dill så är lyckan typ total
4 dl vetemjöl2,5 dl iskallt vatten4 dl vispgrädde4 msk smält smörGör så här. 2,5 dl iskallt vatten. Nu är det dags för våfflor på söndag och här är ett gott recept som jag brukar svänga ihop