Ojojoj vad jag har gjort mycket medäpplen i år. ) …hmm egentligen var äpplena nog till både mig och min syster, men hon har säkert inte plats i sin lilla frys hehe
Skala och skiva äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Fördela blandningen över äpplena. Blanda övriga ingredienser i en bunke, finfördela det med hjälp av en gaffel eller fingrarna till en smulig blandning
Använder man väldigt söta äpplen kan man utesluta att strö över socker och bara använda kanel. Skär äpplena i mindre bitar och lägg dom i en smord form
Affären är full med våra svenska äpplen, men även trädgårdarna. Förutom att göra paj, mos, kompott, chutney, must & cider, så är ju äpplena helt fantastiska att bara äta
Jag är inte riktigt mätt på att baka på äpplen än. Smält smöret i kastrull eller microvågsugn och blanda ihop till en jämn smet tillsammans med resten av ingredienserna
Skala, kärna ur och tärna äpplena i småbitar. Lägg ut ett ark filodeg och pensla med olja. Blanda äpple, strösocker, kanel, russin, citronskal och den grovt hackade mandeln i en skål