Frasiga äpplen med kanel ugn recept

Fruktläder – Äpple och kanel

Fruktläder – Äpple och kanel

Ojojoj vad jag har gjort mycket medäpplen i år. ) …hmm egentligen var äpplena nog till både mig och min syster, men hon har säkert inte plats i sin lilla frys hehe
Frasig äppelpaj

Frasig äppelpaj

Skala och skiva äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Fördela blandningen över äpplena. Blanda övriga ingredienser i en bunke, finfördela det med hjälp av en gaffel eller fingrarna till en smulig blandning
Frasiga små Ros äppelpajer!

Frasiga små Ros äppelpajer!

Stjärna ut äpplena och skär dem på mitten. Låt dem svalna något och rulla sen ihop en skiva och sätt i mitten i formen med deg och mandelmassa

Frasiga äppellängder

Okej, några lass medäpplen har fraktats till musteriet men det lämnar ändå i det närmaste oändliga mängder till bakning och annat smarrigt
Frasig äppelsmulpaj med fiber.

Frasig äppelsmulpaj med fiber.

Använder man väldigt söta äpplen kan man utesluta att strö över socker och bara använda kanel. Skär äpplena i mindre bitar och lägg dom i en smord form
Frasiga fikon- och kanelringar

Frasiga fikon- och kanelringar

Blanda allt med kvarg, honung och kanel. Nyp ihop ändarna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pudra över florsocker och kanel
Äppelpaj med frasigt täcke

Äppelpaj med frasigt täcke

Den här varianten är enkel att göra och väldigt god, äpplen i botten och ett frasigt havretäcke ovanpå
Äppelpaj - med smördeg

Äppelpaj - med smördeg

Nu återstår bara att hyvla på med kallt smör över äpplena och sedan pensla kanterna med uppvispat ägg
Äppelpaj strips med koladipp

Äppelpaj strips med koladipp

Dessa äppelpaj stripsen är såååå frasiga och goda och du får till dem på nolltid. Sprinka socker och kanel över hela
Segfrasiga äppelrutor

Segfrasiga äppelrutor

Jag är inte riktigt mätt på att baka på äpplen än. Smält smöret i kastrull eller microvågsugn och blanda ihop till en jämn smet tillsammans med resten av ingredienserna
Äppelstrudel - Almás rétes

Äppelstrudel - Almás rétes

Skala, kärna ur och tärna äpplena i småbitar. Lägg ut ett ark filodeg och pensla med olja. Blanda äpple, strösocker, kanel, russin, citronskal och den grovt hackade mandeln i en skål