Frasig wienerbröd recept

Frasiga Wienerbröd

Frasiga Wienerbröd

En snabbvariant av hemgjorda Wienerbröd. Skär ut lagom stora bitar av smördeg, på fotot är Wienerbröden rektangulära men vill du ha en mer traditionell form så skär du ut sådana bitar
Frasiga kanelsnurror

Frasiga kanelsnurror

Dessa bullar är en blandning av vanliga bullar och wienerbröd. Sugen på något snabbt men väldigt gott. Älskar man bullar så kommer du älska dessa med
Wienerbröd

Wienerbröd

Med ovan nämnda ändringar tror jag resultatet kommer bli betydligt mer wienerbrödslikt, och bladigheten samt frasigheten desto tydligare
Klassiska wienerbröd (spandauers)

Klassiska wienerbröd (spandauers)

Denna process genererar i slutändan en färdig wienerdeg som innehåller ett flertal tunna lager med smör, som vid gräddning resulterar i en flakighet och frasighet utan dess like
Wienerbröd steg för steg.

Wienerbröd steg för steg.

Dom blir frasiga som dom ska bli men smöret rinner ut på plåten vilket det inte ska göra. Min mamma gjorde wienerbröd hemma ibland när jag var liten
Dagens recept: Wienerbröd

Dagens recept: Wienerbröd

Baka våra frasigt läckra wienerbröd av kavlad smördeg med en fyllning av smör, socker och mandel. Resultatet blir precis lika frasigt som med smör
Äppelpaj - med smördeg

Äppelpaj - med smördeg

Tarte tatin heter äppelpaj på franska och den här äppelpajen är riktigt frasig och superenkel att göra om man utgår från färdig smördeg som jag gjort
Snabba wienersnurror

Snabba wienersnurror

Dessa frasiga, vansinnigt goda, wienerbröds liknande små bullar hade jag nästan glömt bort, tills jag hittade receptet i en mapp i datorn häromdagen
Gratinerad broccoli & brysselkål – gott till grillat

Gratinerad broccoli & brysselkål – gott till grillat

Jag har bloggat några tidsinställda inlägg som kommer att dyka upp här på bloggen som jag vill dela med mig av under dygnet så uppdateringar kommer dyka upp för den som vill läsa om frasigawienerbröd med vaniljkräm och chokladsås, vår nya familjemedlem och min minimakeover av vårt uterum jag gjorde i förra veckan
Tarte tatin med päron

Tarte tatin med päron

Det blir som ett stort frasigtwienerbröd fyllt med mjuka päron och en karamellig, smörig sås ovanpå
Wienerpekan

Wienerpekan

Kladdiga, frasiga och söta med kolasmak. Delikata wienerbröd med pekannötter och lönnsirap. Pensla wienerbröden med vatten och strö på lite finhackad pekannötter (ej rostade)
Vetelängd i form

Vetelängd i form

De här vetelängderna blir som Wienerbröd, lite frasiga på ytan. De är allra godast nygräddade,2 länger ½ paket jäst (25 g)2 dl rumstempererad mjölk200 g smör1 msk socker2 tsk nystötta kardemummakärnorca 6-7 dl vetemjölFyllning1 dl skållad mald mandel100 g smör/margarin2 msk vaniljsocker2 msk ljus sirapPensling1 äggGarneringpärlsockerev
Bättre bullar

Bättre bullar

De blir mjuka och luftiga, men också frasiga, som om de vore besläktade med wienerbröd. På tyg från Fair Monkey
Kalljäst Vetekrans med Hasselnötter

Kalljäst Vetekrans med Hasselnötter

Bullarna fick en frasig yta, lite som wienerbröd och kärnan på bullen blev degig (på det där goda sättet om ni förstår)
Har provat baka croissanter från grunden

Har provat baka croissanter från grunden

Förra gången som jag provade att göra wienerbröd så blev de lyckade men inte ritkigt så frasiga som jag vill ha dem så idag provade jag igen och ändrade lite på ugnsinställningarna