Fransyska recept

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. 1 kg nätad fransyska
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött. Stek köttet runt om, salta och peppra. Slå på alla flytande ingredienser
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
Fransyska  i Crock- pot

Fransyska i Crock- pot

Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Putsa fransyskan och skär till tärningar. 800 g fransyska. Bryn köttet i smör. Skär morötter och lök i bitar och bryn därefter grönsakerna
Rödvinsbräserad fransyska med svamp och rotfrukter

Rödvinsbräserad fransyska med svamp och rotfrukter

1 Scan fransyska, ca 1 kg. 1. Sätt ugnen på 130°. Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Bind gärna upp steken så att formen blir trevligare vid tranchering och att stekningen blir jämnare
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

1 kg fransyska (eller annan nötstek). Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el

Förförisk fransyska

Förförisk fransyska i ugn. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. 1,2 kilo ekologisk fransyska
Slökokt fransyska

Slökokt fransyska

1 bit fransyska. 1 bit fransyska. Slökokt fransyska. 1 dl köttbuljong. 3 msk passerad tomat. 1 gul lök skuren i klyftor