Servera med hasselbackspotatis, kokt mjölig potatis eller potatismos, morotsbitarna från spadet, svartvinbärsgelé och ev någon annan grönsak som passar till stek, t
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. Servera gärna med potatismos, kok potatis, stekta smålökar, sockerärtor, haricot verts och gelé
Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Härlig porterstekmed Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök
fransyska). Servera med potatis, sås och grönsaker. älgstek. När köttet är klart, låt steken ligga kvar i lagen ca 1 timme. 1 dl svartvinbärssaft (oblandad)
Men när det gäller såsen så avgörs den helt och hållet av vad du lagar stekenmed för ingredienser, det är ju dem som tillsammans med köttets smaker spelar ihop och blir till en symfoni, poetiskt så det förslår
Såsen till denna steken blev helt enkelt underbar 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft 3 dl vatten ½ dl kinesisk soja 5 svarpepparkorn 5 kryddpepparkorn 2 lagerblad 2 tsk timjan 2 tsk persilja 1 st gul. - Läs hela inlägget här 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött. 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
För ett tag sedan gjorde jag en riktigt klassisk söndagsmiddag medporterstek och pressad potatis. Ett helt år är det nu kvar till nästa jul med julstök och härligt latlediga dagar
En god söndagsstekmed sås kan faktiskt vara magert. Gör sås på skyn med grädde. Häll sedan i porter, svartvinbärssaft, soja, kryddor och smula i buljongtärningen
Såsen har en kraftig smak vilken passar utmärkt tillsammans med köttet och potatisgratäng. Det här receptet på porterstek, även det har många olika ingredienser, är lätt att göra och smakar väldig gott