Fransyska kött recept

163 Spara

Pulled älg

Älgkött (jag hade fransyska). Så himla gott och jag lyckades få riktigt bra smak på köttet. Ta bort ev hinnor från kötten och lägg i lergrytan
61 Spara

Fransysk köttgryta

Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
57 Spara

Burgundisk gryta

Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. Tillsätt köttet. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
48 Spara

Porterstek

1,5 kg fransyska (eller nötstek). Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta
7 Spara

Sjömansbiff

Bryn köttet i resten av matfettet. Varva potatis, lök och kött i en ugnssäker form. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. 500 g benfritt nötkött, rostbiff eller fransyska
Sökförslag och sidor