På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Ju längre tidi lagen, desto saltare kött. Ett salt, mört kallskuret kött serverat på buffé, exotisk planka eller till varm, krämigpotatisgratäng… Det är så förbenat gott alltså
Ta upp köttbiten, ta bort eventuellt nät (minfransyska var nätad) och skär köttetibitar. Dessutom går det att variera rätten på hur många sätt som helst, dels beroende på vilketkött man använder, dels vilka grönsaker och kryddblandningar man väljer
Bryn köttet på båda sidor, krydda. Så blev det tillslutmiddagsdags och efter en dag som startade tidigt och som vigdes åt mycket tid ute i naturen smakade det otroligt gott med
Nu är det dock så att denna typen av kött helst inte ska bli genomstekt då detta är en mörare bit, utan då kan det passa bättre att använda sig av till exempel fransyska
Vän kötteti mjöl som du blandat med salt och peppar. Vi försökte komma fram till någon förklaring under tidenvi åt, men ingetvi kom på kändes som rätt svar
BurgundiskKöttgryta. En mycket god gryta, som står tillräckligt länge iugnen för att man ska hinna med att baka lite med play-doh med sina barn, läsa en god bok eller krama någon mysig person under tiden
Gnidinköttet med salt och peppar och bryn det runt om i grytan. Lägg köttet på en trancherbräda. Ett fat fullt med mör, saftig grytstek, råstekt potatis, lök och morötter kommer på nolltid att locka matgästerna till bordet
Kött och sås gjorde jag i förväg tidigare på dagen. Men när det gäller såsen så avgörs den helt och hållet av vad du lagar steken med för ingredienser, det är ju dem som tillsammans med köttets smaker spelar ihop och blirtill en symfoni, poetiskt så det förslår
Hel köttbit t. Kötträtter. Största anledningen är nog just tiden. Viktigt att tänka på om man använder lergryta är att lägga den i blöt innananvändning och att man ställer in grytan i en kall ugn och därefter sätter på ugnen
Idag fanns det fortfarande gott kött kvar och vi åt fransyskatill lunch. Jag trodde att den inte skulle hinnabli klar tid med det blev faktiskt perfekt timing
högrev, ytterlår eller fransyska). Min något ändrade version är med mindrekötti förhållande till sås, lite andra proportioner på ingredienserna och med egen kryddblandning