Fransyska kött tid i ugnen recept

Tjälknöl – salt, mört och kallskuret kött av älgkalv

Tjälknöl – salt, mört och kallskuret kött av älgkalv

På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Ju längre tidi lagen, desto saltare kött. Ett salt, mört kallskuret kött serverat på buffé, exotisk planka eller till varm, krämigpotatisgratäng… Det är så förbenat gott alltså
Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Ta upp köttbiten, ta bort eventuellt nät (minfransyska var nätad) och skär köttetibitar. Dessutom går det att variera rätten på hur många sätt som helst, dels beroende på vilketkött man använder, dels vilka grönsaker och kryddblandningar man väljer
Honungs- och pepparglaserad fransyska

Honungs- och pepparglaserad fransyska

Bryn köttet på båda sidor, krydda. Så blev det tillslutmiddagsdags och efter en dag som startade tidigt och som vigdes åt mycket tid ute i naturen smakade det otroligt gott med
Rumpstek

Rumpstek

Nu är det dock så att denna typen av kött helst inte ska bli genomstekt då detta är en mörare bit, utan då kan det passa bättre att använda sig av till exempel fransyska
Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Vän kötteti mjöl som du blandat med salt och peppar. Vi försökte komma fram till någon förklaring under tidenvi åt, men ingetvi kom på kändes som rätt svar
Mustig gryta

Mustig gryta

BurgundiskKöttgryta. En mycket god gryta, som står tillräckligt länge iugnen för att man ska hinna med att baka lite med play-doh med sina barn, läsa en god bok eller krama någon mysig person under tiden
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Gnidinköttet med salt och peppar och bryn det runt om i grytan. Lägg köttet på en trancherbräda. Ett fat fullt med mör, saftig grytstek, råstekt potatis, lök och morötter kommer på nolltid att locka matgästerna till bordet
Åh, porterstek du ljuva - med bästa polarna hasselbackare!

Åh, porterstek du ljuva - med bästa polarna hasselbackare!

Kött och sås gjorde jag i förväg tidigare på dagen. Men när det gäller såsen så avgörs den helt och hållet av vad du lagar steken med för ingredienser, det är ju dem som tillsammans med köttets smaker spelar ihop och blirtill en symfoni, poetiskt så det förslår
Pulled beef

Pulled beef

Hel köttbit t. Kötträtter. Största anledningen är nog just tiden. Viktigt att tänka på om man använder lergryta är att lägga den i blöt innananvändning och att man ställer in grytan i en kall ugn och därefter sätter på ugnen
Strikt lchf – dag 4 – lunch

Strikt lchf – dag 4 – lunch

Idag fanns det fortfarande gott kött kvar och vi åt fransyskatill lunch. Jag trodde att den inte skulle hinnabli klar tid med det blev faktiskt perfekt timing
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

högrev, ytterlår eller fransyska). Min något ändrade version är med mindrekötti förhållande till sås, lite andra proportioneringredienserna och med egen kryddblandning