Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Franska fiskbiffar, 4 port. Denna maträtt är en favorit. Vi har gjort den i många år och håller fast vid receptet, kanske olika smaksättning med örter beroende på vad vi har hemma
4 dl smaksatt crème fraiche - Franska örter. 4 dl smaksatt crème fraiche - Franska örter. Hela Kalmar är fullt med snö och jag tycker att det är mysigt (i alla fall för tillfället)
- Haricots verts (franska för ”gröna bönor”). Var försiktig när du måttar franska senapen och citronsaft eftersom det inte skall smaka för surt (och inte fel sorten av surt
Den här härligt krämiga auberginegratängen är ytterligare en av alla de maträtter som visar sig bli betydligt godare än vad jag tror att de ska bli när jag läser receptet
På franska heter degen Pata Choux och på svenska branddeg. Men lägger man bara ner den där lilla extratiden det krävs så kommer din egenkokta fond att lyfta dina maträtter till en helt ny dimension
3-4 tsk franska örter (torkade). 1/2 purjolök 3-4 tsk franska örter (torkade). En galet smidig och lättlagad rätt som smakar som om den tagit lång tid att tillaga
De franska matbutikerna skiljer sig ganska mycket från de svenska, i alla fall när det gäller varor. Jag vill åka hem och laga alla maträtter som jag börjar sakna så mycket (som jag inte kan laga här)
Grönsakerna kallas på köksfranska Mire poixe och består av. Men lägger man bara ner den där lilla extratiden det krävs så kommer din egenkokta fond att lyfta dina maträtter till en helt ny dimension