Det här är matlagning när den är som bäst. Enkla, rena smaker – inget krångel. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Servera med råstekt potatiskaka och svampsås. 2 msk fransk senap, ljus. 4 skinkschnitzlar ca 150 g styck Salt Peppar 2 msk fransk senap, ljus Smör och olja, till stekning Fyllning 4 skivor rökt skinka 8 ost skivor t ex lagrad grevé eller Prästost Créme Bonjour Gräslök 100 g Panering 1 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 1 dl ströbröd 2 tsk persilja
Servera biffarna med sås, sallad och rösti som är en schweizisk potatiskaka. Vänd potatiskakan på en tallrik och stek andra sidan gyllene och frasig under lock, ca 5 minuter. 5 tsk fransk senap
Servera gärna gröna bönor till, på franskt manér. Grundreceptet föreskriver råstekt potatis i stekpanna men jag förenklar genom att lägga den i en ugnsfast form och steka den i ugn som en slags potatiskaka
Tournedos med pepparssås och potatiskaka 12 propoints2 portioner400 gram OxfiléAnsa filén och bind upp fina bitar till två stora tornedos. Låt vila medans ni slutför allt, köttet stiger till ca 57 grader (medium rare)Potatiskaka 4 potatis1/2 gul lök2 msk parmesanost2 tsk flytande margarinSalt & pepparSkala potatis och riv grovt. Pepparssås Pepparmix - five peppers1 tsk smör1 dl matlagningsgrädde 15 %1 dl vatten/stekskyKalvfondCognac1-2 tsk Fransk senap SojaSmält smöret och bryn ordentligt med peppar. Tournedos med pepparssås och potatiskaka 12 propoints. Potatiskaka 4 potatis
Skär potatiskakan i tårtbitar och bjud den till oxfilén. Stek potatiskakan ca 10 minuter. 1. Lägg matfettet i en eldfast form och låt det smälta i ugnen