Fransk ost och skinkpaj recept

Quiche lorraine, fransk ost och skinkpaj

Quiche lorraine, fransk ost och skinkpaj

Strö över osten. Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Nagga med en gaffel och låt vila i kylen 30 min. Grädda på nedersta falsen i ugnen tills smeten stannat och fått fin färg, 30–40 min. 3 dl ost. t ex prästost 17 %
Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj

Och inte med något snajdigt franskt uttal, utan på bred småländska. Franska är ett konstigt språk. Pajdegen i den här ost- ochskinkpajen gjorde jag med kvarg och olja istället för smör
Skinkpaj

Skinkpaj

Tillsätt riven ost, salt, samt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Hacka ihop matfett och mjöl till en gryning massa
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Klassikern Quiche Lorraine, franskost- ochskinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Skär kasslern i stavar och lägg i botten på formen, fördela osten ovanpå
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Det här är min variant, med purjolök ochost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en fransk quiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde ochost. Blanda smör och mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine är en klassisk fransk matpaj som är fylld med god ost, skinka (i Frankrike tror jag att man använder bacon
Quiche Lorraine ♥

Quiche Lorraine ♥

 En lättlagad franskost- ochskinkpaj som får anses vara en av de mest klassiska matpajerna. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde ochost
Ett tjog ägg-recept

Ett tjog ägg-recept

Franskost- ochskinkpaj som blivit världens mest kända matpaj. Klassisk fransk sås till kött och fisk
Svensk version av quiche lorraine

Svensk version av quiche lorraine

Vi hade nämligen fransk senap i fyllningen och det är inget jag spontant tänkt på förut. Nog för att jag läste franska på gymnasiet men denna paj kommer jag inte ihåg att vi nämnde

Fransk ost och skinkpaj

Gör en äggstanning av resten och slå över skinkan. Gör en deg på mjöl, margarin, vatten och förgrädda i 10 minuter i 200 grader. 150 g riven ost