Strö över osten. Vispa ihop ägg, grädde, senap, salt och peppar. Nagga med en gaffel och låt vila i kylen 30 min. Grädda på nedersta falsen i ugnen tills smeten stannat och fått fin färg, 3040 min. 3 dl ost. t ex prästost 17 %
Och inte med något snajdigt franskt uttal, utan på bred småländska. Franska är ett konstigt språk. Pajdegen i den här ost- ochskinkpajen gjorde jag med kvarg och olja istället för smör
Klassikern Quiche Lorraine, franskost- ochskinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Skär kasslern i stavar och lägg i botten på formen, fördela osten ovanpå
Det här är min variant, med purjolök ochost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en fransk quiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
Vi hade nämligen fransk senap i fyllningen och det är inget jag spontant tänkt på förut. Nog för att jag läste franska på gymnasiet men denna paj kommer jag inte ihåg att vi nämnde