Jag sparar den för det mesta och sen när jag har fått ihop några äggvitor så gör jag lite franskmaräng, bra att ha i skafferiet för man vet aldrig när man får besök och då kan man trolla ihop en sån här "bakelse"
börja vispas till en fast maräng (allra bäst är att ha en KitchenAid,. Fransk chokladkola. Häll den kokande sockerlagen direkt ner i marängen under kraftig
Han bjöd bland annat på den här goda marängtårtan. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat
-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petits choux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
Franskmaräng. Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Jag testade ett nytt recept igen, brukar ju använda mig av italiensk maräng, dvs ett recept där man kokar en sockerlag, denna gång använde jag ett recept med franskmaräng, dvs den vispas kall