Lägg över i en stor gryta. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Josefine och Mikael bjöd oss på denna gryta en gång i höstas och det var minst lika gott den gången. Att laga gryta är ju sällan särskilt komplicerat, man ska bara ha ett par timmar över då grytan kan stå och puttra på spisen
Bryn kött och lök och lägg efter hand över i en gryta. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Lägg över kycklingen i en gryta och tillsätt crème fraiche, vatten, fond och senap. Lägg ner bacon, svamp, tärnade tomater och dragon i grytan, och smaka av med salt och peppar
)Jag tycker det är svårt att få riktigt god smak på grytor men efter en stunds letande på nätet hittade jag ett recept på Franskköttgryta som verkade gott