Pensla med vatten, ägg eller sirap och doppa dom i sesamfrön och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
Dela korvarna i bitar och forma till frallor som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Den här frallorna kom till när jag fick längtan tillbaka till Rhodos där vi hade en härlig semestervecka tidigare under sommaren
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Arbeta kraftigt i maskin, för hand eller med elvispens degkrokar tills degen är smidig, men ändå lite klibbig
Detta är frallorna som gått hett med recept och diskussion på Facebook sidor med lchf tema. Jag toppade mina med lite sesamfrö för att jag tyckte det såg finare ut men jag hade inte penslat med ägg så de trillade i princip av efter gräddning
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Använd sked och klicka ut högar av smet på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper
Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön och/eller vallmofrön. För de av er som är lediga kanske det kan sitta fint med ett tips på hur ni kan förgylla lördagsfrukosten med lite nybakat
Kockens vallmo- eller sesamfrön att garnera med. Kommer nog bli en del Gluten och laktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Jag gillar verkligen idén med kalljästa frallor. jag vet inte om jag gjorde något fel men mina frallor kändes ganska sega och det blev inte så mycket färg på dom
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. 1 msk vallmofrön/sesamfrön. Vispa samman ägg, halvsmält (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver
Vispa ihop äggen med vispgrädden, salt och vattnet. Dessa bullar /frallor var enkla att göra och riktigt goda även om "the bröd" fortfarande är min favorit