Igår på morgonen bakade jag det här goda fröknäcket som jag har bakat en gång förut men den här gången använde jag bara dinkelmjöl och vetemjöl istället för hälften rågsikt och hälften dinkelmjöl
3/4 dl vetemjöl. 3/4 dl vetemjöl. Förutom att man behöver tänka på att ha en hel del olika sorters frön hemma när man ska göra detta knäckebröd, så är det hur enkelt som helst att göra - man rör bara ihop allt och trycker ut det på en plåt
4 stora bröd25 g jäst2,5 dl ljummet vatten2 tsk sirap1 tsk salt4 dl grahamsmjöl3-4 dl vetemjöl1 dl rostade solrosfrön0,5 dl sesamfrönvatten till penslingflingsaltRör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt sirap och 1 tsk salt och grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. 3-4 dl vetemjöl
Receptet kommer från Arla och jag kan tycka att man bör vara lite försiktig med att tillsätta allt vetemjöl då degen lätt blir för torr och fröblandningen därmed kan bli svår att knåda in i degen efter jäsning
Inget vetemjöl/gluten är så klart också ett stort plus. Fröknäcke har blivit en favorit hos många. Låt fröknäcket svalan något och bryt det sedan i lagom stora bitar
Fröknäcke är toppengott, Lite som godis. 3½ dl ekologiskt vetemjöl. 3½ dl ekologiskt vetemjöl. För två helger sen så åkte vi till Grötö, några tjejer tillsammans