Äntligen tillbaka. Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Hemma har J på ett föredömligt sätt stått för i stort sett all kreativ matlagning
Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
Äntligen är frökenDill tillbaka i matlagningsvärlden. Räkrullarmjuka tunnbrödsmörfinhackad shalottenlökräkor med skal, skalade, finhackadephiladelphiaostcrème fraishehackad dillitaliensk salladskryddasalt och pepparMosa samman lika mängd philadelphia och crème fraishe
Detta inlägg ska inte handla om en viss illervalp. Jag bloggar ganska sällan om söta saker. Jag är ingen godisråtta, väljer hellre salt än sött, hellre en förrätt än en efterrätt
Marcus Samuelsson är en av mina absoluta favoritkockar. Från Marcus bok "Streetfood" har jag lagat en snabb nudelwok, Wasabikyckling med nudlar och soya
Musslor på grillen med dill-aioli. Fröken Mussla var idag när jag ringde en man som kallade sig Blå Musslan, men jag gillar Fröken Mussla mer så jag håller fast vi det
Smält ca 50 g smör (mjölkfritt) smör med pepparrot och dill. Skala och borsta ca 800 g små potatis, koka i saltat vatten - gärna med lite dill. Blanda 2 dl créme fraiche, 1 msk färskriven pepparrot (på tub) och en knippe finklippt dill
Ta ut och toppa med creme fraiche, rom, rödlök och dill. 1 pkt krustadervästerbottenost1 dl creme fraich1 äggsaltpepparrom, creme fraiche, rödlök och dill
Grillad lax med vispat limesmör och örtpotatis /4p4 bitar lax á 150-160 golivoljasalt & peppar100 g smör2 limefrukter (skal av två och saft av en)svartpeppar1 knippe dill1 knippe gräslök1 klick smör500-600 g nykokt färskpotatisGrilla laxen på båda sidor. 1 knippe dill
1/2 kruka eller 1 msk fryst dill. 1/2 kruka eller 1 msk fryst dill. Fryst torsk är kanske inte den roligaste råvaran, men om man lagar den på det enkla sätt som vi gjorde igår så blir den toppengod - smakar "som restaurang"
En god chutney passar till mycket. Bl a är det suveränt till god ost och många indiska maträtter. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaterna på tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Lunchsallader tröttnar jag aldrig på. I veckorna blir de enkla, lighta och helt vegetariska varianter, men på helgen tycker jag att man kan lyxa till det