900 g rågsikt (ca 15 dl). Ugn. 200 C. Skala och riv morot fint totalt 200 g. Blanda morot, vatten, jäst, och margarin i assistentens kärl, tillsätt salt och sirap när allt löst sig och häll sedan på nästan allt mjöl
ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Tillsätt mannagryn och rågsikt. 11-12 dl rågsikt. Värm mjölk och matolja fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i mjölken, rör om så jästen löser sig helt
Måste faktiskt säga att det här är det bästa formbröden jag någonsin bakat. T ex byta ut de soltorkade tomaterna mot oliver, öka mängden oregano eller byta ut några deciliter av vetemjölet mot rågsikt
Lös upp jästen i 1 dl kallt vatten och blanda ner gryn- och russinblandningen, vetemjöl, rågsikt, havrekli, salt, koriander och fänkål. Strö lite havrekli över formbröden och grädda dem sedan i 220 grader i 70 minuter i nedre delen av ugnen. 4 dl rågsikt (blandad)
Ett brytbröd och ett formbröd på en och samma gång. rågsikt. Jag fortsätter att prova mig fram med brödbak, idag gjorde jag av med sista rågsikten så vi får se vad det blir nästa gång
Knåda med degkrokar och tillsätt mer rågsikt vartefter degen börjar bli kladdig. Tillsätt resten av vätskan, salt, ingefära, koriander och ca 1 l av rågsikten. 13-14 dl rågsikt
Formbröd kavlas ut till en rektangel och rullas ihop, läggs i en smord brödform med skarven neråt. Blanda rågsikt, vetemjöl och curry, rör ner blandningen i degvätskan
Tillsätt sirap, enbär, salt, russin, rågmjöl och det mesta av rågsikten. Eller lägg med skarven neråt i en smord avlång bakform ca 15 dl om ni gör formbröd, snitta då inte brödet. 9-10 dl rågsikt
De här formbröden blir lite sötare och ganska saftiga. 550 g ekologisk rågsikt. 550 g ekologisk rågsikt. Jag har ätit några med stekt ägg och några med salami på
Vill du gör ett långjäst bröd med t ex rågsikt i får du knåda in mjöl till en fastare deg. Långjäst formbröd är ett bekvämt recept - ids du inte baka ut idag kan du alltid baka ut imorgon