Fond på räkskal vin vatten olja recept

Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Receptet var fantastiskt, men en annan bidragande faktor till att denna soppa blev så god, var att jag gjorde den hemmagjord fond
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Fond. Häll resten av vattnet och oljan, blanda lätt. Dela degen två. Lägg i räkskal och fiskskrov och bryn tills de får en lätt, fin brynt färg
Torskrygg med räksås & mandelpotatismos

Torskrygg med räksås & mandelpotatismos

Räksåsen – gjord en fond av räkskal – är fyllig, smakrik och rund i smaken. Häll vatten & vin. Tryck lite lätt torsken med ett finger – när den skivar sig fint är den klar

Nyårsfirande 2011/2012

Patrick och Freddy som utan att klaga la hela fredagskvällen att skala räkor så att vi kunde fixa fonden
Lax & räkragu med Grekiskt lantbröd

Lax & räkragu med Grekiskt lantbröd

Slå dwt vita vinet, låt koka upp i någon minut, slå därefter vattnet och hummerfonden. Sila av fonden i en finmaskig sil
Räksoppa

Räksoppa

Skala räkorna, skalen ska användas till fonden. Lägg räkorna i botten varma soppskålar, slå den heta soppan överst och toppa med aioli
Räksoppa på goda räkskal

Räksoppa på goda räkskal

Enklast är att koka soppa eller fond dem, och finns det inte tid för det just då så frys in dem. Tillsätt vatten, buljong och vin
Krämig räkpasta med hetta

Krämig räkpasta med hetta

Fond. Inget roligt slut Melodifestivalen. Stek lök, pressad vitlök och räkskal i lite olja. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, vin och vatten
Krämig räkpasta med sting

Krämig räkpasta med sting

Låt löken puttra i fonden en stund och tillsätt sedan mjöl och sedan grädde. Fräs ngn minut och häll sedan vinet
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Skär bort benrester och använd de till fiskfonden. Dessutom är det ett ypperligt sätt att ta tillvara överblivna räkskal
Rantamors jädrans goda räksoppa....

Rantamors jädrans goda räksoppa....

och du kasta för fan aldrig bort räkskal,har du inte användning för dom genast du ätit räkor, så frys ned räkskalen,dom blir så god ingrediens i en fond
Resto

Resto

till exempel sparar jag alltid räkskal så att det är lätt att svänga ihop en fond när det börjar bli fullt