Flamberad biff recept

Biff med flamberad grönpepparsås och rostad jordärtskocka

Biff med flamberad grönpepparsås och rostad jordärtskocka

Biff. Ta ur biffen och fortsätt göra såsen i samma panna. Salta och peppra biffen, bryn i smör och olja ca 2-3 minuter på varje sida. 600 g biff, med fettkappa (hel bit). Biff600 g biff, med fettkappa (hel bit) salt och svartpeppar olja smör
Flamberad pepparbiff

Flamberad pepparbiff

Servera pepparbiffen med ugnstomaterna, klyftpotatisen med rödlök, konjak- och pepparsåsen samt grönsallad som förslagsvis babyspenat toppad med lite olivolja samt balsamvinäger
Flamberad älgbiff

Flamberad älgbiff

Gnid in biffarna i pepparblandningen och lite salt. Smält smör i en stekpanna och bryn biffarna ett par minuter på varje sida tillsammans med löken
Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött

Saken är "inte" biff... en lastbil full av recept!

I det flesta fall är det också vanligt att "biffköttet", innerfilen eller entrecoten får spela huvudrollen i hemmet och köket på restauranger där de möra köttstycket knappt hinner i stekpannan eller på grillen, kanske flamberas, för att sedan serveras mer eller mindre bloddrypande på ett fat eller en tallrik
Dagens recept: Dianas stek

Dagens recept: Dianas stek

Du kan också laga rätten på samma sätt med biffar av köttfärs, som då bör vara outspädd och okryddad - alltså ren färs som du helt enkelt formar till biffar
Älg- och vildsvinsbiffar

Älg- och vildsvinsbiffar

Forma färsen till biffar, stek dem på låg till medelhög värme. Lägg biffarna i en form och håll dem varma under folie
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Till exempel har Jamie Oliver via Hemma hos Jamie bidragit med den här biff stroganoffen som blev riktigt, riktigt god
Ryggbiff med grönpepparsås

Ryggbiff med grönpepparsås

Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Servera biffarna med potatisen, såsen och tomaterna. or ryggbiff

Pepparstek à la Pierre

 Platta till biffarna något och gnid in dem med salt och stötta pepparkorn. Strö löken mellan biffarna, fräs den hastigt och vänd på biffarna

Flamberad pepparstek

Krydda biffarna med grovmalen svartpeppar runt om. Häll lite sås över biffarna. Sås. Skala löken och hacka den fint

Flamberad pepparbiff

Lägg i biffarna när fettet är gyllenbrunt. Bryn sedan biffarna på andra sidan och salta. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma