Biff. Ta ur biffen och fortsätt göra såsen i samma panna. Salta och peppra biffen, bryn i smör och olja ca 2-3 minuter på varje sida. 600 g biff, med fettkappa (hel bit). Biff600 g biff, med fettkappa (hel bit) salt och svartpeppar olja smör
Servera pepparbiffen med ugnstomaterna, klyftpotatisen med rödlök, konjak- och pepparsåsen samt grönsallad som förslagsvis babyspenat toppad med lite olivolja samt balsamvinäger
Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
I det flesta fall är det också vanligt att "biffköttet", innerfilen eller entrecoten får spela huvudrollen i hemmet och köket på restauranger där de möra köttstycket knappt hinner i stekpannan eller på grillen, kanske flamberas, för att sedan serveras mer eller mindre bloddrypande på ett fat eller en tallrik
Du kan också laga rätten på samma sätt med biffar av köttfärs, som då bör vara outspädd och okryddad - alltså ren färs som du helt enkelt formar till biffar