Häll på konjak och flambera. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar. Bryn köttet i smör på båda sidor, ca 2 minuter per sida
Dela och kärna ur plommonen. Skär i bitar och värm i panna. Häll på cointrue och tänd sedan på. Ta bort skalen på ¾ av nötterna och blanda med plommonen
1. Häll på alkohol över fisken. 2. I en liten kastrull häller du ned alkoholen och tänder på. 3. Häll sedan över den brinnande alkoholen, men var försiktiga
I lördags hade vi tänk grilla men kraftigt regn hindrade oss. En bankad fläskfilé som hade legat i marinad hela dagen fick istället stekas, men Daniel skojade till det hela med en flambering
Lågorna stod högt när Ida flamberade Ananasen i rom. Flamberad ananas med kokoskräm, mmmm. I dag på lunchen satt vi och räknade efter hur många dumplins vi egentligen tryckte i oss i måndags
Tänd på och flambera frukten. Vill du inte flambera, så går det momentet att utesluta. Skär bort skalet på ananasen och skär ananasen i 1–1 1/2 cm tjocka skivor