Fläsklägg surkål recept

Ungsbakade fläsklägg med surkål

Ungsbakade fläsklägg med surkål

rimmade fläsklägg. surkål. Riv äpplet och fräs ihop med surkålen i en kastrull. Ordineras vid kalla vinterdagar

Ugnsstekta fläsklägg

rotmos, potatismos, syrade grönsaker, surkål, kokta rödbetor eller kokta morötter. Jag fick en vansinnig craving för fläsklägg idag
Ugnsbakat fläsklägg

Ugnsbakat fläsklägg

I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Fläsklägg i lergryta

Fläsklägg i lergryta

Rensa bort kappan från fläskläggen. Lägg fläsklägg ovanpå frukt och grönsaker. Efter ca 1 timme och 30 minuter har du en underbar rätt som serveras med surkål som tillbehör. 1 kg(ca) fläsklägg
Fläsklägg på franskt vis

Fläsklägg på franskt vis

fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. Koka upp fläsklägg med vatten och skumma med en slev efter några minuter
Kokt fläsklägg

Kokt fläsklägg

fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. Lägg ner fläsklägget och låt koka upp. surkål med potatismos
Fläsklägg med choucroute garnie

Fläsklägg med choucroute garnie

När det börjar ta färg, lägg i surkål och övriga ingredienser. Ett halvt kilo surkål. 1 hel fläsklägg med bensalt och peppar
Fläsklägg - kokt rimmad

Fläsklägg - kokt rimmad

Serveras till rotmos, potatismos eller vinkokt vitkål (surkål på Sandbergs vis och recept kommer senare)
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. Lägg ner fläsklägget och låt koka upp. surkål med potatismos
Kryddkokt fläsklägg

Kryddkokt fläsklägg

Ät med surkål och senap, Provisorns sötma matchade läggets kryddighet perfekt. Om fläsklägget är väldigt saltrimmat så bör det lakas ur i färskt vatten några timmar eller över natten (i kylskåp så klart), annars kan det kokas på en gång i osaltat vatten
Surkålsgryta med fläsklägg, äpple & vin

Surkålsgryta med fläsklägg, äpple & vin

Lägg i surkål och fläsklägg. Men resultatet blir en varm gryta där den lilla sötman från äpple gifter sig riktigt bra med sältan från den rimmade fläskläggen
Två gånger fläsklägg

Två gånger fläsklägg

Första kvällen åt vi, som synes av bilden här ovan, långlagad lägg med surkål och senap. För några veckor sedan köpte vi oss en riktigt stor, fin färsk fläsklägg hos Sandströms