Här kommer mitt recept på långkokt fläsklägg som jag brukar glasera (sautera) i honung. Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Gör en kryddblandning på honung, rödvinsvinäger, olja, saft och skal från en apelsin, rivna vitlöksklyftor, timjan, paprikakryddor, cayennepeppar och bbq-sås
Gör en kryddblandning på honung, rödvinsvinäger, olja, saft och skal från en apelsin, rivna vitlöksklyftor, timjan, paprikakryddor, cayennepeppar och bbq-sås
Gör en kryddblandning på honung, rödvinsvinäger, olja, saft och skal från en apelsin, rivna vitlöksklyftor, timjan, paprikakryddor, cayennepeppar och bbq-sås
Gör en kryddblandning på honung, rödvinsvinäger, olja, saft och skal från en apelsin, rivna vitlöksklyftor, timjan, paprikakryddor, cayennepeppar och bbq-sås
Vi blandade till en god glaze på rapsolja, öl, peppar, salt, tomatpuré, honung, senap och soja. Schweinshaxe är ett sätt att tillaga fläsklägg genom att grilla hela läggen från rått tillstånd (till skillnad från rimmad)
Skölj fläsklägget och lägg i enkastrull. Tranbär, honung, senap och kryddpeppar och syran lät jag komma från en inlagd kålrabbi – en söt och mycket god kålsort som jag fallit pladask för
Fläsklägg med spenat och morot. Tidigare hade jag ätit en "nyttig" kost med lite fett, mycket fibrer, en hel del frukt och honung och jag hade haft fokus på att äta ren mat utan tillsatser