Fläskkarré skivor i ugn recept

Fläskkarré i ugn

Fläskkarré i ugn

Fläskkarréiugn är en klassisksöndagsmiddag från min barndom. Skär små hål inifläskkarrén och stoppa invitlöksbitari dessa
Fläskkarré med lök, champinjoner och rött vin

Fläskkarré med lök, champinjoner och rött vin

en gryta med lock som tål ugnsvärme. Enkel, rustik och värmande. en gryta med lock som tål ugnsvärme. Något som är väldigt gott att serveras till det här är stekt strimlad spetskål
Långstekt fläskkarré (Pulled pork)

Långstekt fläskkarré (Pulled pork)

Lägg köttet mellan rostade skivor av surdegsbröd med skivad lök, avokado och tomat. Lägg köttet i  emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré

Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen. Salta, peppra och strö över ingefäran. Stickin en termometer i den tjockaste delen av karrén
Fina fläskkarrén

Fina fläskkarrén

Skär sen med en vass litenkniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vidiugnen
Fläskkarré med lök och kantareller

Fläskkarré med lök och kantareller

Bryn karrén på hög värme, salta, peppra och lägg över i en ugnsform. Borsta och skölj potatisen, lägg den tillsammans med köttet
ÖRTSTEKT FLÄSKKARRÉ

ÖRTSTEKT FLÄSKKARRÉ

En förmånlig, rustik och god söndagsmiddag får man om man följer detta recept på helstekt fläskkarré med örter från boken ‘Vårmat från Arla köket’
Fläskkarré "Pekinganke-style"

Fläskkarré "Pekinganke-style"

Banka ut karréskivorna så tunt som möjligt. På en av restaurangerna jag jobbade på serverades både anka "peking-style" och mu shu-biffi världsklass
Maya´s ugns Karré

Maya´s ugns Karré

Skär lök i grova skivor & halvera dem sedan. Lägg karrén i en eldfastform. Skär paprikani grova strimmlor
Apelsinmarinerad fläskkarré

Apelsinmarinerad fläskkarré

Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form. Blanda samman saft och rivet skal från apelsinen med olja, fond, honung, ingefära, rivenvitlök och sambal oelek i en skål