Det här är en chili långt ifrån tex mex-varianterna, en chili nära sitt mexikanska ursprung, en chili full av smaker där det aromatiska är viktigare än hettan
Carnitas - små köttbitar - är en mexikansk rätt. färsk chili, avokadobitar, guacamole, en salsa av något slag, tomatbitar, salladslök, finhackad rödlök eller silverlök, stark chilisås, lime, sallad, coleslaw, jalapeños, riven vitkål med limesaft och lite salt, färsk koriander
Men än så länge är det lite för kallt och ruggigt för sådan sval och vårlik mat, så här kommer ett både varmt och hett recept på mexikanska fajitas, lagade med fläskkarré
Carnita- mexikanskt. Jag använder benfri fläskkarré som skärs i 1-1,5 cm bitar för att sedan masseras in i en härlig kryddblanding och marineras med lite extra spiskummin, lime, apelsin, vitlök och soja över natten. INFREDIENSER CarnitaCa 1 kg fläskkarré utan ben 3-4 msk 11 kryddorsblandning nedan 1 tsk spiskummin 1 msk soja 1 lime både zest och saft 1 apelsin både zest och saft 2 stora vitlöksklyftor, fint hackade 6 dl rabarbersaft (något utspädd med vatten). 12 msk paprikapulver 6 msk vitlökspulver 3 msk chilipulver 1 msk sumak 3 msk svartpeppar 1 msk vitpeppar 5 msk salt 2 msk fänkålsfrö 3 msk torkad oregano 4 msk hela korianderfrön 2 msk hel spiskummin. 1) Mango, limesaft, gurka och melon2) Tomat, chili, salladslök, rödlök och färsk koriander. Tagged as carnita, fläskkarré, koriander, kryddblandning, lime, mango, radio, salsa 1-1,5 cm bitar för att sedan masseras in i en härlig kryddblanding och marineras med lite extra spiskummin, lime, apelsin, vitlök och soja över natten. Ca 1 kg fläskkarré utan ben 3-4 msk 11 kryddorsblandning nedan 1 tsk spiskummin 1 msk soja 1 lime både zest och saft 1 apelsin både zest och saft 2 stora vitlöksklyftor, fint hackade 6 dl rabarbersaft (något utspädd med vatten). 12 msk paprikapulver 6 msk vitlökspulver 3 msk chilipulver 1 msk sumak 3 msk svartpeppar 1 msk vitpeppar 5 msk salt 2 msk fänkålsfrö 3 msk torkad oregano 4 msk hela korianderfrön