Sötman från grönsakerna passade utmärkt med det smakrika köttet, såsen och örterna. Innan jag gick och la mig stoppade jag en fläskkarré i gryta tillsammans med 2 dl vatten, 1 dl vin, 3 msk soja, en grovt hackad gul lök ,tre morötter, två vitlöksklyftor och provencalska örter. Jag lade sedan tillbaka köttet i gryta, hällde på cirka en dl grädde, 3 msk tomatpuré, champinjoner, torkad karl johan, salt och vitpeppar
Blanda tomatkonserv, tomatpuré, vitt vin, schalottenlök och vitlök i grytan. När jag trodde att jag inte kunde göra den godare än jag redan gjort, upptäckte jag denna receptvariant
Ge marinaden ett uppkok, stick en kötttermometer i köttet och lägg ner den i grytan. En middag som var så in i hoppsan god, både att provsmaka på under tiden som såsen kokade på spisen, att dofta på och naturligtvis att äta
Lägg den i en emaljerad stekgryta, och lägg övriga ingredienser runtom. jag brukar äsgfa att det aldrig kan bli fel, när man blandar goda ingredienser, men ni vet nog lika väk som jag att det intye är riktigt sant
Det är även väldigt gott med lite vitlöksbröd till grytan, att doppa i den godasåsen. En klassisk fransk gryta med många goda smaker som gärna får puttra på spisen halva dagen
Hösten smyger sig på och man börjar längta efter lite mer robust mat, som mustiga grytor och stekar, och dessutom kommer säsongens alla goda grönsaker och frukter väl till sin rätt som perfekta tillbehör till höstens robusta middagar
Lägg den sedan i en gjutjärnsgryta (med lock) som du hällt oljan i. God fredag mina vänner. Vi åt köttet i pitabröd (hoppa över brödet om du äter LCHF) och med grönsaker och vitlökssås