Idag blev det wok bestående av strimlat fläskkött, färska champinjoner och babyspenat. Att woka mat är ett perfekt sätt att få god, men ändå lättlagad mat
Ta en wok eller tjockbottnad gryta. Inget kött, bra då blir woken vegetarisk. Och ligger det lite blomkål eller kanske broccoli i kylskåpet – bara att köra i woken (men koka broccolin för sig)
Blanda soja och sweetchili sås i en skål och häll den sedan över woken. SWEETCHILI WOKCa 5-6 portioner5-600g nötkött/fläskkött/kyckling500g frysta thaiwokgrönsaker (felix)4-5 msk kinesisk soja3-4 msk sweetchili såsCa 4 portioner nudlarGör så här. SWEETCHILI WOKCa 5-6 portioner. 5-600g nötkött/fläskkött/kyckling
Välj magert fläskkött i stället för nötkött till den här rätten. I riktig kinesisk matlagning använder man en s k wokpanna att tillaga dessa snabblagade rätter i
Strimla picnicbogen och stek den i en wok. 300 g picnicbog eller annat fläskkött. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Använder du rå kycklingfilé och fläskkött så fräser eller wokar du det först i en wok eller stekpanna en sak i taget några minuter under omrörning- saltar och pepprar - samt lägger över på en tallrik