Skär paprikan i strimlor och purjolöken i lite större ringar och lägg i pannan. Tillsätt soja och paprikapulver och smaka av med eventuellt mer salt och peppar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk. 2 gula lökar. 1 gul paprika
Kärna ur och tärna paprikan. Skala löken och strimla den tunt. Fördela paprika och bananer över köttet. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna
Fyll snitten med salami, timjan och strimlad paprika. Skala och skiva löken tunt, skiva feferonin. Blanda rotfrukter, lök, feferoni, grädde, salt och peppar och häll i en smord ugnsfast form
Hacka paprikan, löken och tomaten. Fräs paprika och lök. Severa med pasta eller ris 600 gr fläskfilé. 1 stor gul lök. 1 grön paprika. 1-2 krossade vitlöksklyftor