Fläskfilé och hasselbackspotatis i ugnen samtidigt recept

Gorgonzolaspäckad fläskfilé med helstekta skogschampinjoner och hasselbackspotatis

Gorgonzolaspäckad fläskfilé med helstekta skogschampinjoner och hasselbackspotatis

Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Smör tillstekning. 1300 skogschampinjoner. 1Salt och peppar. 110-12 mellanstora potatis. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tidenchampinjonernailite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitteni köttet med gorgonzolan, tryck ihopöppningenoch surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisenoch dela på mitten. 1Skär små, täta snitti varje halva utan att skära igenom. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Baka potatiseniugnen, ca 30 minuter på 220 grader. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen iugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonernaoch ställ inmittiugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött ochpotatissamtidigtoch servera varmt tillsammans med en grön sallad
Fläskfilé med hasselbackspotatis

Fläskfilé med hasselbackspotatis

Baka samtidigt några morotsstavar som du saltat, pepprat ochringlatlite smör eller olivolja över. Servera fläskfilénisin sås tillsammans med hasselbackspotatisenoch morötterna
Helstekt Fläskfilé

Helstekt Fläskfilé

Vi gjorde hasselbackspotatistilloch en god sallad. Potatisen kan man tillagasamtidigtiugnenoch med fördel använda